My Dinner with Andre - Kunsten ved Dialog

My Dinner with Andre – Kunsten ved Dialog

Forestil dig at du er en håbefuld manuskriptforfatter der går ind til et studie for at sælge følgende idé:

– “2 mænd sidder ved et middagsbord og snakker… og det er det”.

Der vil ikke gå længe før studiet enten vil grine, råbe eller sparke dig ud på røv og albuer. Men heldigvis blev den film lavet.

“My Dinner With Andre” fra 1981 instrueret af Louis Malle er på papiret et tørt og kedeligt princip. Men for at citere den mest berømte filmanmelder nogenside, Roger Ebert: “It’s not what it’s about, but how it’s about it”. I “My Dinner with Andre” bliver ALLE emner vendt: kærlighed, livet, had, fremtiden, karrierevalg og meget mere – og udførelsen er via. 2 mænd der snakker på en restaurant. Behøver den mere? Overhoved ikke. Hvad der uden tvivl bærer filmen er den skarpe og fascinerende dialog fremført af 2 fantastiske skuespilpræstationer. Emnerne fører seeren ind i sit eget hoved hvor man ikke kan andet end beundre ping-pong spillet og de verbale dueller mellem filmens 2 hovedroller, Wallace Shawn og Andre Gregory.

Jeg føler at i 2019 hvor superheltefilm, Star Wars, Fast & Furious og andre action franchises dominerer biograferne, er det vigtigt at huske på hvad film i grunden er: historiefortælling. Jeg fandt det derfor nødvendigt at lade mit første blogindlæg omhandle en film hvor mest – og mindst – finder sted på én og samme tid. Det er klart at action fans der forventer eksplosioner, slåskampe og skuddueller vil finde filmen en smule langsom – og det er netop DERFOR jeg vælger at skrive om filmen. Jeg holder ligeså meget af at se en bil flyve igennem luften som den næste, men vi lever i en biografkultur hvor én ting er vigtig at forstå: du behøver ikke vælge. Du har ingen grund til at prioritere én genre over en anden. Duellen i denne film er ligeså gribende som de bedste actionfilm – og den gør det uden lyssværd og flyvende knytnæver.

Hvis du vil opleve en film der efter rulleteksterne kører vil få dig til at stille spørgsmål om dig selv, verdenen du lever i, og hvad vores tid på jorden har at byde på, så er “My Dinner with Andre” et must-see. Nogle vil kalde det langtrukkent, andre prætentiøst, men man kan ikke komme udenom at “My Dinner with Andre” er en cinematisk perle der desværre er faldet tilbage på bunden af havet. Men den skal uden tvivl ses – det store lærred, Netflix, søndagsunderholdning på DR1, I don’t care. Giv den en chance – du vil ikke fortryde det

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My Dinner with Andre - Kunsten ved Dialog